2018 års nominerade till utmärkelsen Årets IT-profil är:


Maria Allström, Försäkringskassan IT
Maria har lyckats göra en statlig myndighet till en av de mest attraktiva arbetsplatserna för nyexaminerade studenter genom Försäkringskassans IT-traineeprogram. Sedan Maria tog över traineeprogrammet har antalet ansökningar ökat drastiskt. Med andra ord lockar hon unga IT talanger till Sundsvall – och det är få som har hennes driv och engagemang!

Geek Girl Mini
Att det efterfrågas fler kvinnor inom IT-branschen är ingen nyhet. Detta har det skrivits spaltmeter om. Geek Girl Mini erbjuder en verksamhet där tjejer får prova på teknik, och genom sina aktiviteter har Geek Girl Mini ökat intresset för digital och teknik hos unga tjejer och samtidigt skapat positiv uppmärksamhet för vår region.

Katarina Lindblad Gidlund, Mittuniversitetet
När digitalisering är på allas läppar är det lätt att okritiskt attraheras av dess möjligheter. Då kommer Katarina utifrån sin forskning med viktiga perspektiv för en hållbar digital framtid. Katarina är ofta efterfrågad på viktiga arenor utanför vår region och genom ett starkt nationellt och internationellt nätverk bidrar hon till att synliggöra vår region.

Läs mer om de andra utmärkelserna här.