Press

Vi ser till att våra medlemmars frågor finns på agendan

 

Är du journalist? Vi svarar gärna på dina frågor. Kanske behöver du vår senaste rapport om ett visst ämne eller vill du ta del av våra olika projekt? Vi kan också hjälpa dig att komma i kontakt med någon av våra medlemmar och samarbetspartners. Tillsammans bidrar vi gärna med vår kunskap till din artikel eller ditt nyhetsinslag.

Kontakta oss för bilder och logotyper.

 

 


Kontakt

Elin Boström, kommunikatör och pressansvarig

elin.bostrom@broninnovation.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressreleaser

Målet för nytt Bron-projekt: Inga IT-talanger ska missas

2 oktober, 2018

Vi ska inte missa någon kompetent medarbetare eller talang – det är målet för Bron Innovations projekt Good Tech Competence!

Projektet, som ska matcha personer som är nya i Sverige eller har stått utanför arbetsmarknaden en längre tid, är en fortsättning på den framgångsrika modell som Bron Innovation tillsammans med sina medlemmar skapade under fjolåret. Modellen består av kvalificerad matchning med inslag av utbildning och tillgång till Brons breda nätverk inom IT-sektorn och resulterade i en solskenshistoria där Shariful fick ett IT-jobb efter 11 år i Sverige.

”Det finns en stor efterfrågan på kompetens och genom Good Tech Competence kan vi koppla samman rätt personer med rätt arbetsgivare”, säger Reza Moossavi, projektledare vid Bron Innovation.

Bland annat vänder sig projektet till de som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen i regionen. Genom Good Tech Competence är Bron Innovations mål att bidra till fler arbetstillfällen, mer mångfald och ökad tillväxt inom IT-sektorn i regionen.

”I första hand tittar vi på personer som har en utbildning eller yrkeserfarenhet från IT-sektorn, men vi är också öppna för talanger som vill jobba med digitalisering. Vi vill inte gå miste om någon viktig kompetens” säger Reza Moossavi.

 

Kontakt:
Reza Moossavi, projektledare Bron Innovation, 070-446 88 31
Lars Persson Skandevall, VD Bron Innovation, 070-666 42 53

Foto: Anders Lövgren

Geek Girl Mini – årets IT-profil

20 september, 2018

Bron Innovation och Dataföreningen har utsett 2018 års IT-profil i Sundsvall. Årets vinnare är Geek Girl Mini som erbjuder verksamhet med målet att få fler tjejer till IT-branschen och öka intresset för teknik och digitalisering. Motiveringen lyder:

”I en extremt stark digital region är kompetensen en avgörande faktor för att fortsätta den starka tillväxten. Vi vill ha fler, duktiga, innovativa och kreativa medarbetare, forskare och entreprenörer som kan fortsätta driva den digitala utvecklingen. Alla årets nominerade bidrar till detta, årets vinnare gör det på särskilt framträdande sätt. Genom att fånga, en annars svårfångad grupps intresse för teknik och digitalisering ser årets profil till att framtidens IT-sektor kommer vara mer jämställd, mer kreativ och med lustfylld – och på vägen dit är de genom sin uppskattade och uppmärksammade verksamhet ett lysande skyltfönster för vår region.”

”Geek Girl Mini står inte bara för en väldigt viktig och uppskattad verksamhet, deras aktivitet bidrar också till att visa på den kreativitet och spännande digitala framtid som formas i vår region”, menar Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation och Linda Gustafsson, ordförande för Dataföreningen.

Vid frågor, kontakta:
Lars Persson Skandevall
VD Bron Innovation
070-666 42 53

Linda Gustafsson
Ordförande Dataföreningen
070-311 38 12

Läs mer om Geek Girl Mini här.

Rekordmånga förslag till Årets IT-profil

10 september, 2018

Årets IT-profil är en årlig utmärkelse som delas ut av Dataföreningen i Sundsvall och Bron Innovation, och om 10 dagar presenteras årets vinnare under Sundsvall Business Awards. Priset syftar till att uppmärksamma en person eller organisation som bidragit till att placera Sundsvallsregionen på IT-kartan.

”Det känns väldigt roligt att få lyfta fram personer och organisationer som verkligen bidrar till vår regions utveckling inom digitalisering” säger Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation.

Som vanligt fanns det många namn uppe till diskussion, men till slut var det tre stycken som vi fastnade för som nominerade i år, menar Linda Gustafsson som är ordförande för Dataföreningen i Sundsvall. ”Det finns en röd tråd mellan personerna, som alla har fokus på kompetens idag, i morgon och i framtiden för vår region”, avslutar Linda.

Läs mer om de nominerade här.

Bron Innovation utvalt till nationellt utvecklingsprogram

31 augusti, 2018


Bron Innovation är Västernorrlands digitala kluster, och är ett av de 22 kluster Tillväxtverket valt ur till ett nationellt utvecklingsprogram. Programmet, som kallas S3-piloten, ska ytterligare stärka klusters kompetens och genom detta stötta företagens utveckling. Alla utvalda kluster är prioriterade enligt regionernas smarta specialiseringsstrategier. Som enda kluster från Västernorrland finns Bron Innovation med bland de utvalda.

”Det känns fantastiskt roligt att vi i konkurrens med ett 40-tal kvalificerade ansökningar från hela landet blev utvalda att delta i detta nationella utvecklingsprogram. Det visar på Bron Innovations potential och betydelse för regionen. Genom programmet blir vi en del av ett spännande nätverk av kluster för erfarenhetsutbyte och kontakter och kommer att få del av kunskap till nytta för såväl regionen som våra medlemmar, säger Lars Persson Skandevall, VD för Bron Innovation.

Regional prioritering
Smart specialisering handlar om att regioner satsar på det de kan bli bäst på genom att kraftsamla kring innovation och tillväxt inom de områden där det finns störst potential. Ett av Västernorrlands starkaste områden är inom IKT och digitalisering, med en betydande styrka och stor potential. Inom området finns ett vitalt näringsliv, stark forskning och många olika utvecklingsprojekt. Mot den bakgrunden rekommenderade Region Västernorrland Bron Innovation till utvecklingsprogrammet.

”Att ta en ledande roll inom digitalisering är viktigt för Västernorrlands utveckling. Genom Bron Innovation har vi ett starkt regionalt kluster, som utvecklats mycket positivt och är en viktig aktör för regionens utveckling och konkurrenskraft. Det är mycket glädjande att de i stor konkurrens ha blivit utvald till det nationella utvecklingsprogrammet, säger Malin Wedin, tillväxtsamordnare, Region Västernorrland.

Stärker konkurrenskraften
Med start i augusti kommer nu Bron Innovation att kunna ta del av utbildningar, nätverksträffar, internationella kontakter samt möjlighet att söka finansiellt stöd för företagsutveckling genom utvecklingsprogrammet S3-piloten.
”Detta bidrar definitivt till att Bron Innovation som kluster ytterligare ökar förmågan att stärka regionens konkurrenskraft inom det digitala området”, avslutar Lars Persson Skandevall.

Vid frågor, kontakta Lars Persson Skandevall. Kontaktuppgifter nedan. På bilden som bifogas syns Cecilia Johansson och Ewa Andersson från Tillväxtverket samt Bron Innovations VD Lars Persson.

Kontakta oss