Europeisk GovTech pilot med Örnsköldsviks kommun

Inom ramarna för GovTech4All, ett EU-finansierat projekt med fokus på att mobilisera ett europeiskt ekosystem för GovTech, har nu Bron Innovation processlett första workshopen i en serie av fyra tillsammans med representanter från Örnsköldsviks kommun.  

Piloten, som görs i samarbete och i synkroniserad process med fyra andra länder, använder innovationsupphandling som verktyg för att utifrån ett behov hitta en innovativ lösning. Behovet eller utmaningen hos den offentliga aktören ska vara inom området energieffektivisering och har under hösten arbetats fram inom kommunen. Det har nu landat i en utmaning hos det kommunala badhuset Paradisbadet.  

– Vi jobbar ständigt med att hitta sätt att dra ner energiförbrukningen i Paradisbadets fastighet och anläggning. Det känns otroligt spännande att få vara en del av den här resan och vi hoppas hitta en lösning som både kanske överraskar oss men också kan implementeras inom andra delar i den kommunala verksamheten, säger David Berglund, verksamhetsansvarig på Paradisbadet.  

Hanna Wallin och Jennie Roos från Bron Innovation leder under våren processen som ska definiera behovet och även vara en del i underlaget för Innovationsupphandlingen som görs senare i vår. 

– Vi behöver tänka nytt när det gäller att hitta lösningar för offentlig sektor, det här sättet att jobba med innovationsupphandling utmanar idag men förhoppningsvis blir ett givet verktyg hur vi jobbar i framtiden, säger Hanna Wallin, innovationsledare inom GovTech. 

Nästa
Nästa

Bron Innovation fyller 10 år - firade med medlemslunch