LUNCHSEMINARIUM
Skapa affärsvärde med AI
8 november 2024 | 11:15-13:00 | Sambilioteket Härnösand samt digitalt via Youtube
Välkommen till lunchseminarium!
Är du nyfiken på hur datadriven utveckling kan öka effektiviteten i en organisation och skapa helt nya affärsmöjligheter? Då är detta event perfekt för dig!
Under detta seminarium, som är en del av vår seminarieserie inom projektet DIGIT, ligger fokus på hur man kan skapa affärsnytta med AI genom att arbeta i 5 strukturerade steg.
Vi kommer också presentera hur forskning inom tekniker som Internet of Things och AI driver utveckling i regionens företag. Seminarium riktar sig främst till små och medelstora företag men alla som är intresserade av AI är välkommen att delta.
Välj om du vill delta fysiskt på plats eller digitalt via Youtube. För er som deltar på plats bjuder vi på matig baguette och kaffe/te.
Lunchseminariumet arrangeras av Bron Innovation, Mittuniversitetet och Samling Näringsliv i samarbete med Härnösands kommun och med stöd från Region Jämtland/Härjedalen, Region Västernorrland och Europeiska Unionen inom forskningsprojektet DIGIT - Hållbar digital transformation.
När: 8 november 2024
Tid: 11:15-13:00
Plats: Sambiblioteket Härnösand eller online via Youtube
Agenda
Hur kommer du igång med AI?
Från data till handling: 5 Steg för hur ditt företag kan skapa värde med kraften av maskininlärning och generativ AI. Daniel Adelander, Managementkonsult på Pro&Pro guidar oss i att gå från data till handling.
Vi står inför en ny era där AI inte bara är ett verktyg, utan en kraftfull partner i verksamheten. AI kan hjälpa er att kommunicera effektivare, ge er tillgång till djupgående kunskap, resonera kring komplexa problem och automatisera tidskrävande uppgifter. Under denna föreläsning kommer vi att utforska hur ni kan utnyttja dessa fyra dimensioner av AI för att inte bara förbättra er verksamhet, utan också ta den till nästa nivå. Låt oss dyka ner i de fem stegen som kan omvandla er data och teknik till verkligt affärsvärde.
Samverkan för datadriven utveckling - AI från idé till affärsnytta
Mattias O’Nils leder forskningscentret STC vid Mittuniversitetet. Han kommer att berätta om hur forskning inom tekniker som Internet of Things och AI driver utveckling i regionens företag. Med sig har han några konkreta exempel där forskningssamarbeten skapat nya affärsmöjligheter för företag i helt olika branscher.
Härnösandsbaserade företaget Starbit har under flera år samarbetat med Mittuniversitetet. Michael Jakobsson, CGO på Starbit, kommer att berätta om hur samarbetet med Mittuniversitetet startade och vad det hittills resulterat i. Vilka utmaningar har funnits längs vägen och vad är nästa steg i utvecklingen?
Föreläsare
Utforska potentialen med datadriven utveckling, IoT och artificiell intelligens inom produktion och ta del av exempel från regionen där ny teknik som AI använts för att skapa nya affärsmöjligheter.
-
Daniel Adelander
Managementkonsult, Pro&Pro
Daniel Adelander är Managementkonsult på Pro&Pro. Daniel är en kreativ, analytisk och motiverad person som gillar att utmana sig själv och finna lösningar i alla situationer. Under de senaste åren har Daniels haft stort fokus på AI som en möjliggörare för ökad affärsnytta.
-
Michael Jacobsson
Tillväxtchef, Starbit
Michael Jacobsson är tillväxtchef på Starbit som är ett teknik- och innovationsföretag med en fot i utveckling av mjukvara och den andra i tillverkning av hårdvara så kan de erbjuda ett unikt ekosystem av tjänster och möjligheter. Starbit är en del av KAMIC Group med verksamheter i Europa, Asien och Nordamerika.
-
Mattias O’Nils
Prof. och ledare för STC Forskningscenter, Mittuniversitetet
Mattias O’Nils är professor i elektronik och leder forskningscentret STC - Sensible Things that Communicate, vid Mittuniversitetet. På STC arbetar över 80 forskare och bedriver forskning inom IoT, AI och sensorer för att främja utveckling i industri och samhälle. Forskningen sker inom elektronik och datateknik, i nära samverkan med näringslivet och genom starka internationella nätverk.