ElektroLink - Från Sverige till Europa
I en värld där teknikutvecklingen går snabbare än någonsin, blir internationella samarbeten avgörande för att företag ska kunna konkurrera och växa. Genom strategiska samarbeten, internationella nätverk och riktade stödinsatser ska projektet ElektroLink skapa affärsmöjligheter, främja innovation och bidra till att stärka Sveriges position på den europeiska elektronikmarknaden.
ElektroLink erbjuder tre internationella tillfällen under projekttiden, där företag får möjlighet att delta på mässor som stärker deras internationella närvaro. Först ut är en resa i juni till Silicon Saxony Day i Dresden, Tyskland – en av Europas viktigaste mötesplatser för elektronik- och halvledarindustrin.
ElektroLink
ElektroLink syftar till att stärka små och medelstora företag inom elektroniksektorn genom att främja internationella partnerskap för innovation och skapa värdefulla affärsmöjligheter. Genom att öka deras förståelse för Europas innovationslandskap skapar vi en samarbetsmiljö där svenska små och medelstora företag (SMF) kan knyta kontakter, dela idéer och samarbeta med andra elektronikföretag runt om i Europa. Att stödja små och medelstora företag är avgörande för att driva innovation, ekonomisk tillväxt och teknologisk suveränitet inom EU.
Nationell satsning med internationellt fokus
Inom ramen för projektet kommer 35 svenska små och medelstora företag få möjligheten att etablera sig på internationella marknader. Ett erbjudande för företag inom elektronikbranschen som är intresserade av att upptäcka nya affärsmöjligheter och samarbeten inom innovation.
En central del av projektet är det så kallade “Internationaliseringspaketet”, som inkluderar finansiellt stöd, rådgivning och stöd för att förstå EU:s finansieringsmöjligheter och utveckla strategier samt reducerade inträdesavgifter till branschmässor.
Silicon Saxony Day - första stoppet ut i Europa
Den första resan inom projektet går till Silicon Saxony day i Dresden, Tyskland. Saxen har en lång tradition inom elektronik och halvledarindustrin och är kärnan i Silicon Saxony. Tack vare nära samverkan mellan industri, forskning och utbildning har Saxen blivit Europas viktigaste halvledarcentrum, där var tredje europeiskt chip produceras. Dresden är idag Europas största elektronikregion.
– Jag ser en unik chans för företag inom elektroniksektorn att vidga sina visioner och se möjligheter. Det ska bli superkul att få följa med på deras resa till Dresden (Silicon Saxony Day), säger Fredrik Ahlmark, projektledare för ElektroLink.
Är ditt företag aktivt inom elektronik och är intresserad av att utforska nya affärsmöjligheter och innovationspartners - då ska ni ansöka nu!
Har du frågor eller funderingar? Kontakta Fredrik
fredrik.ahlmark@broninnovation.se
ElektroLink drivs av OpenTech med Bron Innovation och Linköping Science Park - IoT World som projektpartners, med finansiering från Vinnova och Smartare elektroniksystem.