Fostira nytt medlemsföretag i Bron

Brons nätverk är ständigt i rörelse och förnyelse när det gäller rekryteringar, spännande affärer och intressanta innovationer att uppmärksamma. Har du tips?Kontakta oss!


Vi välkomnar företagsbyrån Fostira in i Brons nätverk! Fostira erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation med en spetsinriktning mot hemsidor, grafisk design och marknadsföring. Vi har intervjuat Adam Malmrot som är en av tre delägare i företaget.

Kan du berätta om dig själv och Fostira?

Jag heter Adam Malmrot och har en bakgrund som egenföretagare och kommer nu senast från Ung Företagsamhet där jag jobbat som projektledare. Nu är jag med och driver företagsbyrån Fostira som en av tre delägare och arbetar främst med kundrådgivning och rekrytering. Jag är intresserad av allt som har med affärsutveckling, kundrelationer och tjänsteutveckling att göra.

För att gå tillbaka till Fostira, så är vår drivkraft att leverera produkter och tjänster som genom konkreta bevis gynnar företag och där vi inom organisationen arbetar som ett lag, oavsett vem som står bakom tyglarna. I dagsläget är vi åtta anställda på företaget med två kontor i Sundsvall och Sollefteå, förhoppningsvis har vi hunnit rekrytera två nya medarbetare till 2021. Vi jobbar med allt inom webb – hemsidor, webbshoppar, grafisk design, foto- och filmproduktion samt marknadsföring. Vår kundkrets består av över 200 företag från hela Sverige, både SME- och börsnoterade företag med en majoritet av företag från Sundsvall och Stockholm. Vi är beslutsamma och har stora framtidsvisioner - till 2023 vill vi vara bäst i Sverige inom vårt område.

Varför valde ni att bli medlem i Bron?

Vi vill framförallt vara med och bidra till regionens tillväxt i och med att vi har kontor både i Sundsvall och Sollefteå. Vi tycker att Bron gör ett bra och viktigt arbete och det känns därför som ett givet nätverk att vara med i. Vi har även genom Bron fått möjlighet att delta i digitaliseringsprojektet DAFYZ med flera case där vi fått förtroende från kunder, vilket gör att det även finns ett utbyte av varandra som gynnar flera parter.

Om du får göra en digital spaning 5 år framåt i tiden, var tror du att vi är då?

Jag tror att företagens grad av digitalisering har genom corona fått en ordentlig skjuts på vägen, och som kommer att fortsätta utvecklas över tid. För många kan det ha varit okända marker att använda digitala plattformar, men att man i denna svåra tid inte har haft några andra alternativ än att tvingas jobba i dessa verktyg. Detta har också bidragit till att företag i större utsträckning förstår värdet av digital närvaro.

Det har i alla fall vi upplevt, att fler företag behöver rådgivning i sin digitaliseringsprocess. Det kan handla om allt ifrån digitala utbildningar till hur man förflyttar försäljningen online till en webbshop. Att alltmer digitaliseras har även fördelar utifrån miljö- och hållbarhetssynpunkt, effektivisering av möten och mindre resor, vilket också bidrar till ekonomisk hållbarhet. Inom 5 år kommer utvecklingen ha hunnit långt, och företagens generella digitaliseringsmognad kommer ha stigit avsevärt.

Slutligen, vad betyder Good Tech för dig?

Teknik som skapar och genererar värde till människan. Inget ska göras bara för att, allt ska ha ett syfte med kunden i huvudfokus.

Läs mer om Fostira

Föregående
Föregående

Miljonsatsning på dataspelsutveckling i Västernorrland

Nästa
Nästa

AI Sweden etablerar sig i Västernorrland