Nytt projekt: Pressure – IoT för minska skador från trycksår

Som ett av sju IoT-projekt inom utlysningen "IoT för innovativ samhällsnytta" har projektet "Pressure – IoT för minska skador från trycksår" blivit beviljad  en finansiering på 2 miljoner kronor från Vinnova.  

Inom den kommunala och regionala sjukvården så beräknar Socialstyrelsen att trycksår ger upphov till en förlängd vårdtid på cirka 50 000 dagar per år i Sverige. Förutom kostnader skapar trycksår ett stort lidande för de patienter som tillbringar långa perioder i sängen, på sjukhus eller i hemmet.
 
– Genom att integrera IoT-sensorer i madrassen kan sjukvårdspersonal övervaka och analysera datan som kommer från sensorerna och på så sätt upptäcka och vidta åtgärder i tid för att förhindra komplikationer, förklarar Jennie Roos, projektledare från Bron Innovation.

Även Sveriges Radio har uppmärksammat projektet Pressure. Lyssna på nyheten här:
Ny teknik ska motverka trycksår inom vården

 I projektet ingår Bron Innovation tillsammans med STC Mittuniversitetet, Pro&Pro, RISE (Mölndal), Järven Health Care, Sundsvall kommun och Örnsköldsviks kommun.

Projektet genomförs inom det strategiska innovationsprogrammet för sakernas internet - IoT Sverige, en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

Föregående
Föregående

Biljettsläpp till Good Tech Conference!

Nästa
Nästa

Kraftsamling för att möta näringslivets IT-behov