Vi välkomnar CrestIT som nytt medlemsföretag
Vi välkomnar CrestIT som nytt medlemsföretag i Brons nätverk! CrestIT erbjuder konsultativa IT-tjänster mot offentlig förvaltning och privata företag och erbjuder specialistkompetens inom flera områden. Vi har intervjuat Ola Holmgren som är VD på företaget.
Kan du berätta mer om dig och om CrestIT?
Jag heter Ola Holmgren och är VD på CrestIT AB. Jag startade tillsammans med Christer Abrahamsson upp bolaget i oktober 2020 och vi är nu 10 anställda. Vi levererar konsultativa IT-tjänster mot offentlig förvaltning och privata företag och besitter specialistkompetens inom ett flertal områden med primär inriktning mot Microsofts produkter och tjänster. Vi har även konsulter verksamma inom ledning/styrning samt verksamhetskonsulter som stöttar företag med affärsutveckling genom digitalisering.
Varför valde ni att bli medlem i Bron?
Därför att ensam inte är stark, och för att vi är helt säkra på att de tillväxtmål och ambitioner vi har med företaget gynnas av samverkan. Tillsammans med Bron och de andra medlemmarna har vi bättre förutsättningar att påverka och stärka utvecklingen av vår regions konkurrensförmåga inom digital utveckling och innovation. Det gynnar oss alla.
Det är också avgörande för vår och många av de andra medlemmarnas verksamheter att marknadsföra Västernorrland och Sundsvall som en IT-region med målet att öka och behålla ”inflödet” av kompetens över tid. Inom detta område vet jag att Bron tillsammans med oss medlemmar gör mycket men kan göra väldigt mycket mer - väldigt mycket bättre.
Jag flyttade själv till Sundsvall från en storstad för drygt 10 år sedan. Det var inte primärt drivkraften att hitta ett nytt jobb som förde mig hit utan möjligheten att få bo och verka på en plats med större närhet till det som jag och min familj ville ägna oss mer åt utanför jobbet. Att få ihop hela livet på ett bättre sätt helt enkelt. Fantastiska förutsättningar till friluftsliv, längdskidåkning och närhet till fjällen var det som lockade mig till Sundsvall.
Om du får göra en digital spaning 5 år framåt i tiden, var tror du att vi är då?
Pandemin har drivit den digitala utvecklingen så snabbt på ett sätt som ingen trodde var möjligt innan vintern 2020. Omställningen har gjorts på kort tid vilket vi och många med oss ser har fått påverkan på säkerhetsdimensionen när det kommer till att skydda organisationers och företagens informationssystem och data.
Utvecklingen av digitala tjänster i kombination med att det privata och yrkesrelaterade tenderar att flyta ihop utmanar IT-säkerheten på alla plan. Spaningen landar därför i att trenden av digital innovation riskerar få en avmattning om vi inte lyckas skydda data och användarna av dessa tjänster. Det handlar om att tillvarata och införa redan befintlig teknik i kombination med utbildning och ett kontinuerligt säkerhetsarbete.
Slutligen, vad betyder Good Tech för dig?
För mig är Good Tech ett tillstånd där det finns goda förutsättningar och ett klimat som främjar digital innovation och tillvaratagande teknikens möjligheter. Good Tech uppmuntrar samverkan och skapar i ”sin bästa form” såväl samhällsnytta som en fortsatt regional utveckling på vår IT-marknad.